Ostoskori

Palvelut

Oikea kasvi oikeassa paikassa on viihtyisän ja kestävän pihan A ja O. Siinä on kasvivalinnan ja pihan suunnittelun peruslähtökohta. Kun vielä otetaan huomioon asukkaiden henkilökohtaiset tarpeet pihan suhteen, niin tulos on kaikin puolin onnistunut!


Palveluksessasi suunnittelu- ja neuvontapuolella meillä on kaksi Lepaan puutarhaoppilaitoksen Puistopuutarhuri-linjalta valmistunutta puutarhuria, yrittäjäpari itse, sekä Järviseudun Ammatti-Instituutin viherrakennus puolelta valmistunut tytär. Koulussa opittu teoriapuoli on täydentynyt vuosien kokemuksella ja pihatietämyksellä. Kasvien myynnissä – kuten hankinnassakin korostuu tänä päivänä asiantuntemus. Miksi?


1. Syy on yksinkertaisesti se, että uusia kasvilajeja tuodaan nykyään hyvinkin kaukaa, kasvuvyöhykkeistä piittaamatta tai taimimateriaali on yksinkertaisesti väärä, koska saman kasvin eri kannoilla on hyvin suuria menestymiseroja. Yhtenä esimerkkinä lumipalloheisi, josta löytyy kantoja joiden menestymisvyöhyke vaihtelee III aina VI, eli ero on valtava.


2. Valtakunnalliset lehdet ja esitteet antavat toisinaan väärän kuvan kasvien kestävyydestä, eipä niissä juuri varoitella istuttamasta kasveja pohjoisen oloihin, vaan kehutaan ja ihastellaan niiden ominaisuuksia Etelä-Suomessa.


3. Osalta puutarhakauppaa harjoittavista tahoista puuttuu asiantuntemus ja kokemus. Ajatus, että kasvin täytyy olla kestävä, koska se on alueella myynnissä voi tulla kalliiksi, jos myyjä ei osaa ohjeistaa asiakasta. Siksi me tarjoamme asiakkaillemme kasvivalintaan ja istutukseen liittyvää neuvontaa, jotta turhilta murheilta ja rahan hukalta voitaisiin välttyä. Asiakkaan tyytyväisyys on meille tavoite nro 1, haluamme sinun asioivan meillä jatkossakin.